Schab szpikowany jabłkami
Opublikowano: 17.02.2013
Schab faszerowany jabłkami,soczysty i aromatyczny na niedzielny obiad
Schab szpikowany jabłkami


Składniki:
3 szt jabłka,
1,5 kg schab b/k,
oliwa z oliwek,
2 ząbki czosnek,
sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Jabłka umyć, pokroić w grubsze plastry, wydrążyć gniazda nasienne. Czosnek rozetrzeć z solą, natrzeć mięso czosnkiem z solą i pieprzem, odstawić na 2 godz w chłodne miejsce.
Następnie mięso naciąć, tak aby powstały cienkie kieszonki, ale nie przecinać schabu do końca. W każdą kieszonkę schabu powkładać plastry jabłek.PRZYGOTOWANIE:
Jabłka umyć, pokroić w grubsze plastry, wydrążyć gniazda nasienne. Czosnek rozetrzeć z solą, natrzeć mięso czosnkiem z solą i pieprzem, odstawić na 2 godz w chłodne miejsce.
Mięso włożyć do wysmarowanej tłuszczem formy, skropić oliwą z oliwek, piec w temp.200 stop.
Gotowy schab wyjąc na półmisek i obłożyć pieczonymi jabłkami