Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka "Rybka"

"CHUDNIEMY SMACZNIE!" cz.20 Pyszna, pełna pyszności, szybka i ciesząca oczy :) Skusicie się?

Sałatka


Składniki:

  • 300g pieczarek
  • 3 marchewki
  • 4 łyżki kukurydzy z puszki
  • ½ puszki fasoli czerwonej
  • 3 jajka
  • 100g sera żółtego
  • 1/2 Opakowania mixu sałat
  • 3-4 łyżki majonezu
  • Sól, pieprz do smaku

 

Dekoracja:

  • 2-3 marchewki
  • 2 oliwki czarne
  • Sałata do dekoracji

 

 

Marchewki obieramy i gotujemy. Studzimy. Ścieramy na tarce o drobnych oczkach.

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i oddzielamy żółtka od białek.

Białka ścieramy na tarce.

Ser żółty również ścieramy.

Pieczarki czyścimy i podduszamy na patelni (można skroić jedną cebulę). Doprawiamy do smaku.

Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy.

Do miski wkładamy pieczarki, marchewkę startą, ser, fasolę, kukurydzę, pokrojone drobno żółtka, mix sałat, mieszamy. Łączymy z majonezem i doprawiamy wedle uznania.

 

Na talerzu układamy po kilka listków sałaty na ogon i płetwy. Na środku wykładamy sałatkę, formując z niej tułów ryby. Mordkę pokrywamy startym białkiem, a tułów- cieniutko pokrojoną surową marchewką. Z oliwki robimy oczy, do środka wkładamy ciut białka.

Usta także robimy z kawałka marchewki.

 

Sałatka


Sałatka

bietka 14.01.2013 08:41
rybka wygląda bardzo smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak