Sałatka nie tylko dla kibica
składniki :
1 opakowanie mix sałat z roszponką
1 czerwona cebula
1 mała żółta papryka
150 g pomidorków nadziewanych serkiem
1/2 bakłażana
1/2 cukinii
4 łyżki serka w kostkach typu greckiego naturalnego
1/2 łyżeczki czarnuszki
1/2 łyżeczki zielonej czubrycy
szczypiorek
Sos :
1/3 szk posiekanego koperku
4 łyżki oleju
2 łyżki octu
sól
cukier
pieprz kolorowy
mix chili Birds Eye
Dodatkowo :
olej do smażenia
sposób przygotowania :
Umytą i osuszoną za pomocą wirówki sałatę wyłożyć na talerz lub półmisek.
Bakłażana i cukinię pokroić w cienkie plasterki.
Na patelni grillowej rozgrzać olej i podsmażyć plastry bakłażana i cukinii, po czym odsączyć je na ręczniku papierowym i delikatnie posolić.
Każdy plaster zwinąć w rulonik i wystudzić.
Wszystkie składniki na sos umieścić w słoiczku i dokładnie wymieszać.
Cebulę pokroić według uznania a paprykę w cienkie paseczki.
Na sałacie układać wszystkie składniki sałatki następnie polać przygotowanym sosem.
Na koniec posypać czarnuszką i czubrycą.
Jeśli ktoś woli to sałatkę można wymieszać.