SKŁADNIKI:
0,5 szt seler,
0,5 szt cebula,
2 szt ziemniaki,
3 szt ogórki kwaszone,
2 szt jabłka kwaśne,
1 puszka groszek konserwowy,
sól i pieprz,
1 łyżeczka musztarda,
3 łyżki majonez,
5 szt jajka
2 szt marchewka,
1 szt pietruszka
PRZYGOTOWANIE:
Warzywa umyć włożyć do rondla, osolić, zalać wodą, ugotować do miękkości. Następnie wyjąc warzywa, ostudzić, obrać. Warzywa ugotowane pokroić w drobną kostkę. Jajka ugotować we wrzącej i osolonej wodzie na twardo Następnie obrać jabłka, wydrążyć gniazda nasienne i razem z cebulą, jajkami, ogórkami pokroić w kostkę. Przełożyć składniki do garnka, dodać ugotowane i pokrojone warzywa, musztardę, groszek, sól i pieprz, wymieszać. Sałatkę wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem