Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybne pulpeciki z mintaja

Pulpeciki rybne dobra alternatywa na pyszny dodatek do ziemniaków czy jako samodzielne danie.

 

                    Rybne pulpeciki z mintaja

Rybne pulpeciki z mintaja

 

Składniki;

5 płatów mintaja

bułka tarta

4 jajka 

pieprz czarny do smaku

przyprawa do ryb  Prymat około 1/2 łyżeczki

gałka muszkatołowa do smaku

mąka do obtaczania pulpecików

4 łyżki keczupu

1 łyżka mąki wymieszana w 200 ml wody do zagęszczenia sosu

                                   Kucharek do smaku



SPOSÓB WYKONANIA; 

Płaty mintaja mielimy bądź drobno kroimy.

           Rybne pulpeciki z mintaja

Dodajemy jajka , przyprawiamy pieprzem,gałka i przyprawą do ryb.

                    Rybne pulpeciki z mintaja

Wsypujemy bułkę tartą tak by masa była zwięzła i dało lepić się z niej kulki wielkości orzecha.

 

Rybne pulpeciki z mintaja

 Pulpeciki obtaczamy w mące.

 

                                                 Rybne pulpeciki z mintaja

 W rondlu gotujemy wodę z kostką rosołową bądź gdy mamy rosół używamy jego.

 

             Rybne pulpeciki z mintaja

Wkładamy kolejno pulpeciki do rondla i gotujemy 10 minut. Wlewamy keczup. Zagęszczamy mąką wymieszaną z wodą.

Doprawiamy pieprzem czarnym wg upodobań.



Rybne pulpeciki z mintaja

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak