Rosół i co dalej

Opublikowano: 08.11.2014
Autor: Koper
Rosół i co dalej
Jak smacznie wykorzystać rosół ugotowany poprzedniego dnia.

 

 

 

Rosół jest pyszny i zdrowy, ale w końcu się nudzi. Można przerobić go na pyszną zupę pomidorową, lub dowolną inną zupą gotowaną na bulionie.


Zupa z pieczonej papryki

Rosół i co dalej

 Rosołu można również użyć do zrobienia risotto.

 

Risotto z kurczakiem

Rosół i co dalej

 Z rosołu staram się wykorzystać nie tylko „płyn”, ale również warzywa i mięso

 

W zależności od tego na jakim mięsie akurat gotowałam rosół, robię:

Wołowinę w sosie chrzanowym

Rosół i co dalej

 

Lub delikatną Potrawkę z mięsa drobiowego

Rosół i co dalej

 

 A czasem i to i to…

 

Hitem w naszym domu pozostaje jednak Tarta porosołowa pełna pysznych warzyw i mięsa ugotowanych wcześniej w rosole.

Rosół i co dalej

 

Jak mam być szczera, to najczęściej rosół gotuję właśnie po to, żeby wykorzystać potem jego składniki do innych dań.

prymat