Rolady i roladki cz.3

Opublikowano: 02.03.2012
Autor: ZEWA
Rolady i roladki cz.3
I kolejna odsłona pysznych i kolorowych roladek. Na dworze coraz cieplej i wiosennie, więc i w mojej kuchni kolorowe dania i smaczne jedzonko. Ty razem z serii roladek roladki z brokułem i papryką.

Rolady i roladki cz.3

 

Roladki z brokułem i papryką

4 kotlety ze schabu ( po około 150 g )
1 brokuł bez dolnej części
1 czerwona papryka
2 łyżka masła
sól do smaku
papryka ostra do smaku
pieprz kolorowy do smaku
piri piri do smaku
1 łyżka kaszy manny

Brokuła posiekać, paprykę po usunięciu gniazda nasiennego pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać masło i wrzucić pokrojone warzywa.
Chwilę smażyć, doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką.
Dodać kaszę mannę i wymieszać nadzienie.
Kotlety opłukać, osuszyć i cienko rozbić tłuczkiem do mięsa.
Każdy kotlet oprószyć solą, pieprzem kolorowym i piri piri.
Farsz podzielić na 4 części i nałożyć po jednej na każdy kotlet.
Zwinąć roladki i zawinąć każdą z osobna w folię spożywczą zawiązując końce aby podczas gotowania roladki się nie rozleciały.
Roladki włożyć do garnka, zalać zimną wodą tak aby były zakryte i gotować 20 minut od zagotowania siew wody.
Po ugotowaniu roladki podawać bezpośrednio lub podsmażyć na patelni.
Podawać np. z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej w sosie jogurtowo koperkowym.

Etap 1

Rolady i roladki cz.3

 

Etap 2

 

Rolady i roladki cz.3

 

Gotowe danie

 

Rolady i roladki cz.3

prymat