Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z serem i sosem truskawkowym

Dużym powodzeniem w żywieniu dzieci,cieszą się wyroby z ciasta naleśnikowego. Obsmażone z obu stron naleśniki są podawane jako makaron lub kluski do zup czystych. Naleśniki można nadziewać różnymi masami i podawać jako paszteciki do zup czystych,przekąski,dania podstawowe słodkie lub słone,oraz na deser. Smaczne są naleśniki słodkie obsmażone z obu stron i polane sokiem lub bitą śmietaną. Moje naleśniki są też przygotowane na słodko,polane sosem truskawkowym

Roladki z serem i sosem truskawkowymRoladki z serem i sosem truskawkowymRoladki z serem i sosem truskawkowym


Roladki z serem i sosem truskawkowym

Składniki:
CIASTO,
2,5 szkl mąka,
1 szkl mleko,
1 szkl woda,
1 szczypta Sól,
tłuszcz,
Nadzienie,
30 dag ser biały,
0,5 szkl truskawki,
3 łyżki śmietana,
2 łyżki cukier

PRZYGOTOWANIE

 Ciasto 
Wszystkie składniki na ciasto zmiksować. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Smażyć naleśniki na złoty kolor.
 
Truskawki umyć , osączyć
 
Zmiksować truskawki z cukrem i śmietaną. Do sera wlać większą połowę sosu truskawkowego, wymieszać.
 
Nakładać nadzienie na naleśniki, zwijać w rulon. Gotowe naleśniki,kroić po skosie,układać roladki na talerzu
 
Roladki polać sosem truskawkowym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak