Roladki z serem i sosem truskawkowym
Opublikowano: 17.02.2013

Dużym powodzeniem w żywieniu dzieci,cieszą się wyroby z ciasta naleśnikowego.
Obsmażone z obu stron naleśniki są podawane jako makaron lub kluski do zup czystych.
Naleśniki można nadziewać różnymi masami i podawać jako paszteciki do zup czystych,przekąski,dania podstawowe słodkie lub słone,oraz na deser.
Smaczne są naleśniki słodkie obsmażone z obu stron i polane sokiem lub bitą śmietaną.
Moje naleśniki są też przygotowane na słodko,polane sosem truskawkowym
Roladki z serem i sosem truskawkowym


Składniki:
CIASTO,
2,5 szkl mąka,
1 szkl mleko,
1 szkl woda,
1 szczypta Sól,
tłuszcz,
Nadzienie,
30 dag ser biały,
0,5 szkl truskawki,
3 łyżki śmietana,
2 łyżki cukier
PRZYGOTOWANIE
Ciasto
Wszystkie składniki na ciasto zmiksować. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Smażyć naleśniki na złoty kolor.PRZYGOTOWANIE
Ciasto
Truskawki umyć , osączyć
Zmiksować truskawki z cukrem i śmietaną. Do sera wlać większą połowę sosu truskawkowego, wymieszać.
Nakładać nadzienie na naleśniki, zwijać w rulon. Gotowe naleśniki,kroić po skosie,układać roladki na talerzu
Roladki polać sosem truskawkowym