Roladki w roli głównej
Opublikowano: 19.06.2012
Uwielbiam przygotowywać roladki drobiowe z różnymi nadzieniami
ROLADKI TRUSKAWKOWE
-
piersi z kurczaka -1 szt podwójna
-
mąka
-
sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE
Piersi z kurczaka rozbić, oprószyć solą i pieprzem.
Truskawki umyć, oszypułkować, osączyć.
Przekroić truskawki wzdłuż.
Układać na piersi z kurczaka truskawki, zwijać piersi w roladkę.
Obtoczyć dobrze roladki w samej mące.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć roladki,smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor.
Kilka truskawek zmiksować, podawać z sosem truskawkowym.

Piersi z kurczaka rozbić, oprószyć solą i pieprzem.
Truskawki umyć, oszypułkować, osączyć.
Przekroić truskawki wzdłuż.
Układać na piersi z kurczaka truskawki, zwijać piersi w roladkę.
Obtoczyć dobrze roladki w samej mące.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć roladki,smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor.
Kilka truskawek zmiksować, podawać z sosem truskawkowym.