Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe w sosie serowym

Roladki schabowe w sosie serowym

 

Składniki:

  • 6 kotletów schabowych
  • 6 plastrów szynki wędzonej
  • 6 plastrów sera żółtego
  • sól, pieprz, 2 żabki czosnku

Sos:

  • 200 ml śmietanki 18%
  • 500 ml bulionu drobiowego lub cielęcego
  • 200 g serka topionego śmietankowego
  • sól, pieprz biały
  • 1 zabek czosnku

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem, przyprawić solą, pieprzem i zmażdżonym czosnkiem. Na każdym rozbitym kotlecie układac po plastrze szynki i sera zółtego, zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczką. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Bulion zagotować. Srek topiony rozgnieść widelcem i wlać do niego odrobine gorącego bulionu i rozpuścić serek. Wlać do bulionu, dodać śmietankę, trzepaczką dokłądnie wymieszać, by powstał gładki sos. Doprawić czosnkie, solą i białym pieprzem. Gotowym sosem zalać roladki. Wstawić do gorącego piekarnika i piec około 40 min. w temp. 200oC.

 

mufinka79 01.03.2012 21:02
Polecam szczególnie na obiadek niedzielny, czy niespodziewanych gości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak