Roladki schabowe w sosie serowym

Składniki:
- 6 kotletów schabowych
- 6 plastrów szynki wędzonej
- 6 plastrów sera żółtego
- sól, pieprz, 2 żabki czosnku
Sos:
- 200 ml śmietanki 18%
- 500 ml bulionu drobiowego lub cielęcego
- 200 g serka topionego śmietankowego
- sól, pieprz biały
- 1 zabek czosnku
Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem, przyprawić solą, pieprzem i zmażdżonym czosnkiem. Na każdym rozbitym kotlecie układac po plastrze szynki i sera zółtego, zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczką. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Bulion zagotować. Srek topiony rozgnieść widelcem i wlać do niego odrobine gorącego bulionu i rozpuścić serek. Wlać do bulionu, dodać śmietankę, trzepaczką dokłądnie wymieszać, by powstał gładki sos. Doprawić czosnkie, solą i białym pieprzem. Gotowym sosem zalać roladki. Wstawić do gorącego piekarnika i piec około 40 min. w temp. 200oC.