Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne roladki kolorowe

Uwielbiam roladki drobiowe z różnymi nadzieniami,podawane np: z frytkami. Takie roladki polecam na różne okoliczności.

Pyszne roladki kolorowe

ROLADKI DROBIOWE

 SKŁADNIKI:

filety drobiowe -1 podwójne

szynka -4 plastry

ser żółty -4 plastry

papryka czerwona -4 słupki

papryka żółta -4 słupki

sól i pieprz

jajko -2 szt mąka

bułka tarta

tłuszcz

 PRZYGOTOWANIE:

Filety z kurczaka umyć, osuszyć przeciąć na pół,aby powstało 4 roladki. Mięso dobrze rozbić, uważając by nie porwać mięsa,osolić i opieprzyć. Następnie na każdy filet drobiowy nałożyć po jednym plastrze szynki,sera żółtego i słupki papryki kolorowej. Zwinąć roladki, obtoczyć dobrze w mące,rozmąconym jajku z solą i pieprzem. Panierować roladki w bułce tartej. Smażyć na wolnym ogniu w głębokim tłuszczu na złoty kolor.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak