Pudding z chałki

Opublikowano: 09.01.2013
Autor: Russkaya
Pudding z chałki
Delikatny posiłek, nasączony mleczno-jajeczną masą, z brzoskwinkami, pachnący wanilią... Szybki, tani, pyszny. Cóż chcieć więcej?

Pudding z chałki


Składniki na 2-3 osoby:

  • 5-6 kromek chałki
  • 200ml mleka
  • 2 małe jajka
  • 2 łyżki cukru z wanilią
  • masło
  • 2 brzoskwinie- obrane, pokrojone (można dać garść rodzynek)

 

Formę żaroodporną smarujemy masłem i układamy po skosie kawałki chałki posmarowane masłem.

Obok i na chałce układamy kawałki brzoskwiń.

Mleko miksujemy z jajkami i cukrem.

Masą zalewamy chałkę. Odstawiamy na 10 minut.

Wstawiamy do piekarnika (170st) na pół godziny.

Podajemy z mlekiem.

Smacznego!

prymat