Pudding z chałki
Opublikowano: 09.01.2013
Delikatny posiłek, nasączony mleczno-jajeczną masą, z brzoskwinkami, pachnący wanilią... Szybki, tani, pyszny. Cóż chcieć więcej?
Składniki na 2-3 osoby:
- 5-6 kromek chałki
- 200ml mleka
- 2 małe jajka
- 2 łyżki cukru z wanilią
- masło
- 2 brzoskwinie- obrane, pokrojone (można dać garść rodzynek)
Formę żaroodporną smarujemy masłem i układamy po skosie kawałki chałki posmarowane masłem.
Obok i na chałce układamy kawałki brzoskwiń.
Mleko miksujemy z jajkami i cukrem.
Masą zalewamy chałkę. Odstawiamy na 10 minut.
Wstawiamy do piekarnika (170st) na pół godziny.
Podajemy z mlekiem.
Smacznego!