Przepis dnia V: Skoki z królika z purée z pasternaku i gruszki, odc. 39

Opublikowano: 23.10.2015
Autor: Doradca Smaku
Przepis dnia V: Skoki z królika z purée z pasternaku i gruszki, odc. 39
Na polskich stołach najczęściej pojawia się kurczak, ale pamiętajmy, że warto urozmaicać codzienną dietę. Dzieciom również posmakuje delikatne mięso królika. Do przygotowania potrawy najlepsze będą skoki, które są dobrze umięśnione.

Na polskich stołach najczęściej pojawia się kurczak, ale pamiętajmy, że warto urozmaicać codzienną dietę. Dzieciom również posmakuje delikatne mięso królika. Do przygotowania potrawy najlepsze będą skoki, które są dobrze umięśnione. Mięso podajemy na słodkawym puree z pasternaku lub np. z pietruszki. 

Składniki dla 2 osób:

Cząber Prymat
Koperek suszony Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
Pasternak – 1 sztuka
Gruszka – 1 sztuka
Skoki z królika – 2 sztuki
Cebula – ½ sztuki
Mleko – 200 ml
Sól morska Prymat
Olej

prymat