Przepis dnia V: Gulasz wieprzowy, odc.1
Opublikowano: 01.09.2015
Gulasz wieprzowy jest popularną potrawą na polskich stołach. Sekret jego wyjątkowego smaku tkwi w wysokiej jakości składnikach oraz odpowiednio dobranych przyprawach do mięsa.
Gulasz wieprzowy jest popularną potrawą na polskich stołach. Sekret jego wyjątkowego smaku tkwi w wysokiej jakości składnikach oraz odpowiednio dobranych przyprawach do mięsa. Smak idealnie podkreślą owoc jałowca i rozmaryn - dobrze komponują się z czerwonym mięsem, a często stosuje się je do potraw z dziczyzny.
Gulasz wieprzowy
Składniki dla 2 osób:
- Karkówka wieprzowa – 400 g
- Grzyby leśne – 200 g
- Cebula – ½ sztuki
- Czosnek – 1 ząbek
- Marchewka – 1 sztuka
- Rosół wołowy Kucharek – 1 kostka
- Owoc jałowca Prymat
- Pieprz czarny ziarnisty Prymat
- Rozmaryn Prymat
- Olej rzepakowy – 2 łyżki