Przepis dnia V: Gulasz wieprzowy, odc.1

Opublikowano: 01.09.2015
Autor: Doradca Smaku
Przepis dnia V: Gulasz wieprzowy, odc.1
Gulasz wieprzowy jest popularną potrawą na polskich stołach. Sekret jego wyjątkowego smaku tkwi w wysokiej jakości składnikach oraz odpowiednio dobranych przyprawach do mięsa.

Gulasz wieprzowy jest popularną potrawą na polskich stołach. Sekret jego wyjątkowego smaku tkwi w wysokiej jakości składnikach oraz odpowiednio dobranych przyprawach do mięsa. Smak idealnie podkreślą owoc jałowca i rozmaryn - dobrze komponują się z czerwonym mięsem, a często stosuje się je do potraw z dziczyzny.

Gulasz wieprzowy

Składniki dla 2 osób:

  • Karkówka wieprzowa – 400 g
  • Grzyby leśne – 200 g
  • Cebula – ½ sztuki
  • Czosnek – 1 ząbek
  • Marchewka – 1 sztuka
  • Rosół wołowy  Kucharek – 1 kostka
  • Owoc jałowca Prymat
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat
  • Rozmaryn Prymat
  • Olej rzepakowy – 2 łyżki
prymat