Kilkakrotnie już Wam prezentowałam ciasta i torty udekorowane posypką z bułki tartej.
Z pewnością jeszcze nie raz zobaczycie podobną dekorację.
Na urodzinach, czy innych okazjach wiele osób zawsze pyta mnie czym obsypałam swój wypiek.
To świetny i sprawdzony patent mojej mamy - bułka tarta!
Przyznacie, że drobinę przypomina zmielone orzeszki?
Taka posypka jest tania, łatwa w przygotowaniu oraz ładnie wygląda i świetnie komponuje się z wszelkimi słodkościami.
Możecie zrobić jej większą ilość i przechowywać w słoiku lub szczelnie zamkniętym pojemniku.
Polecam!
A jak ją wykonać?
To proste!
Bułkę tartą wystarczy zarumienić na suchej patelni i pozostawić do ostudzenia.
Zerknijcie na moje słodkości udekorowane taką posypką.
Prawda, że prezentują się dość efektownie?
Tort z truskawkowym kremem maślanym
https://www.doradcasmaku.pl/przepis/401887/tort-z-truskawkowym-kremem-maslanym-.html
Tort z masy makowej
https://www.doradcasmaku.pl/przepis/389905/tort-z-masy-makowej.html
Kto z Was znał ten patent?