Plastik Fantastik - Makaron ryżowy

Opublikowano: 25.02.2012
Autor: iwa643
Plastik Fantastik - Makaron ryżowy
Coś o makarnie ryżowym .Jest dziwny ,śmieszny ,ale jaki szybki ,zdrowy i niskokaloryczny :) Dobry dla chorujących na celiakię, nie zawiera glutenu. Często gości w mojej kuchni .


MAKARON DŁUGIEGO ŻYCIA !!!
Nie tylko w kuchni orientalnej ja stawiam na polskie połączenia .

Idealny do sałatek na zimno i na ciepło oraz do wszelkich dań obiadowych a  sam wygląd uatrakcyjnia potrawę.Dzieci też go lubią


Dobry dla chorujących na celiakię, nie zawiera glutenu.
Kaloryczność: 346 kcal / 100 g a to spora porcja !!



Makaron ryżowy  jest także idealny dla osób na diecie niskocholesterolowej. W swoim składzie nie zawiera tłuszczu. Jest lekkostrawny i nie tuczący, dlatego też można z niego przyrządzić dietetyczne dania.


Jego budowa jest bardzo prosta ,zrobiony jest z mąki ryżowej i wody. Nie zawiera konserwantów, dodatków chemicznych ani sztucznych barwników.
W jego składzie znajdziemy za to węglowodany złożone, które są wolniej trawione przez organizm i dzięki temu przez dłuższy czas dostarczają mu energii;

Podsumowując samo zdrowie i fajny wygląd .Nadaje się na ciepło i zimno.Możemy łaczyć go z wszystkimi warzywami .
Smakuje z miesem ryba i owocami morza.
Polecam z różnymi sosami sosjowymi ,chilli itp .
Ja kobieta wiecznie na diecie przerabiam go kilka razy w tygodniu .Zawsze wyczaruje z niego coś ekstra zdrowego ,pożywnego no i smacznego .
w sklepach mamy całą masę tych makaronów róznych firm ,są spaghetti,nitki róznego rodzaju ,tasiemki itd.
W moej kuchni wygląda to tak
Plastik Fantastik - Makaron ryżowy
Plastik Fantastik - Makaron ryżowy
Plastik Fantastik - Makaron ryżowy
Plastik Fantastik - Makaron ryżowy

prymat