MAKARON DŁUGIEGO ŻYCIA !!!
Nie tylko w kuchni orientalnej ja stawiam na polskie połączenia .
Idealny do sałatek na zimno i na ciepło oraz do wszelkich dań obiadowych a sam wygląd uatrakcyjnia potrawę.Dzieci też go lubią
Dobry dla chorujących na celiakię, nie zawiera glutenu.
Kaloryczność: 346 kcal / 100 g a to spora porcja !!
Makaron ryżowy jest także idealny dla osób na diecie niskocholesterolowej. W swoim składzie nie zawiera tłuszczu. Jest lekkostrawny i nie tuczący, dlatego też można z niego przyrządzić dietetyczne dania.
Jego budowa jest bardzo prosta ,zrobiony jest z mąki ryżowej i wody. Nie zawiera konserwantów, dodatków chemicznych ani sztucznych barwników.
W jego składzie znajdziemy za to węglowodany złożone, które są wolniej trawione przez organizm i dzięki temu przez dłuższy czas dostarczają mu energii;
Podsumowując samo zdrowie i fajny wygląd .Nadaje się na ciepło i zimno.Możemy łaczyć go z wszystkimi warzywami .
Smakuje z miesem ryba i owocami morza.
Polecam z różnymi sosami sosjowymi ,chilli itp .
Ja kobieta wiecznie na diecie przerabiam go kilka razy w tygodniu .Zawsze wyczaruje z niego coś ekstra zdrowego ,pożywnego no i smacznego .
w sklepach mamy całą masę tych makaronów róznych firm ,są spaghetti,nitki róznego rodzaju ,tasiemki itd.
W moej kuchni wygląda to tak