Pasta tuńczykowa

Opublikowano: 19.04.2018
Autor: ZEWA
Pasta tuńczykowa
Na śniadanie lub kolację można zrobić pastę tuńczykową.
Na śniadanie lub kolację można zrobić pastę tuńczykową.
Do tuńczyka wystarczy dodać kilka składników i gotowe.
Czasami brak czasu sprawia, że robimy coś ekspresowego a ryba w puszce to dobre rozwiązanie.
 
PASTA TUŃCZYKOWA
 
Pasta tuńczykowa
 
1 puszka tuńczyka  z suszonymi pomidorami, oliwkami i kaparami
2 łyżki kukurydzy z puszki
2 łyżki pokrojonej w kostkę czerwonej cebuli
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 mały pomidor
sól do smaku
pieprz do smaku
 
Tuńczyka z puszki przełożyć do miseczki.
Z pomidora usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę, dodać go do tuńczyka.
Potem wrzucić natkę pietruszki, cebulę i kukurydzę oraz dodać sól i pieprz do smaku.
Wymieszać pastę i podawać na śniadanie lub kolację z pieczywem.


prymat