Pasta marchewkowa do pieczywa

Opublikowano: 28.11.2012
Autor: IZABELA29
Pasta marchewkowa do pieczywa
Taka nietypowa pasta ,która nazwa może zniechęca ale po spróbowaniu zmieniamy zdanie.

 

Do przygotowania takiej pasty potrzebujemy kilku podstawowych składników. W każdym domu na pewno są i możemy je wykorzystać ..

 

 

 

                           SKŁADNIKI;

             150 g sera twarogowego półtłustego

                      50 g  margaryny lub masła,

                          2  średnie marchewki,

                        sól do smaku,

                     1/2 łyżeczki cukru

                    3 łyżki natki pietruszki


 

 

   

 


 


Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach tj. ziemniaki na placki ziemniaczane.

Ser rozcieramy z margaryną.

Dodajemy po trochu marchewkę , sól i cukier do smaku oraz bardzo drobno pokrojoną natkę pietruszki. Mieszamy.

Pasta idealna  do smarowania pieczywa.


 

 


prymat