Mini sucharki
Opublikowano: 24.10.2012

Zakochałam się w mini sucharkach. Ten smak przypomina mi chyba dzieciństwo...a małe sucharki łatwo ze sobą zabrać i smakują ze wszystkim rewelacyjnie!
Małe sucharki zaczęłam jeść stosunkowo niedawno - ale jak już zaczęłam to nie mogę się od nich uwolnić. Są w moim domu gościem bez przerwy. Lubię je podjadać - chrupać tak zwyczajnie bez niczego. Czasem musnę je masłem orzechowym lub nutellą...a czasem zanurzę w jakiejś paście lub paszteciku :)
Czasem gdy spodziewam się gości robie z nich prawdziwie piękną i pyszną przekąskę !
- 18 Mini Sucharków
- 18 łyżeczek twarożku z oliwkami i pieprzem
- 1 ogórek małosolny
- 2 rzodkiewki
- szczypta soli
- kilka listków bazylii
Na talerzu układam 18 sucharków równo obok siebie. Na każdego kładę po łyżeczce twarożku z oliwkami i zielonym pieprzem - (przepis na taki twarożek dostępny na moim blogu) Ogórka i rzodkiewkę kroję w plasterki na skos. Listki bazylii układam na rogach. Plasterki ogórka i rzodkiewki układam na przemian w koło talerza tworząc wianuszek. Rzodkiewki można lekko posolić.
Smaczności!
