Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone pod kołderką warzyw - kolorowe danie

Kolory dania nieraz mają duże znaczenie. Czasami może zachęcić, a nieraz przeciwnie zniechęcić do zjedzenia podanej nam potrawy.

          Mielone pod kołderką warzyw

 

 

Mielone pod kołderką warzyw  - kolorowe danie

 

 

Za pomoca blendera z nasadką do rozdrabniania z pojemnikiem wrzucamy cebule i czosnek. Siekamy.
Dodajemy mięso by jeszcze bardziej je rozdrobnić.
Mase przekładamy do miski.
Dodajemy jajko, bułkę, przyprawę do mięsa mielonego i doprawiamy do smaku pieprzem.
Wyrabiamy ręcznie.

Kształtujemy płaskie placuszki.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

Następnie wykładamy każdy kotlecik na blaszkę wyłożoną folią aluminiową .
Na każdy kładziemy plaster cukinii , pomidora i marchewkę wyciętą strugaczką do warzyw.

Na wierzch kładziemy kawałek serka topionego.
wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i zapiekamy 15 minut.

Przed podaniem dekorujemy.  

 

 

 

       Mielone pod kołderką warzyw  - kolorowe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak