Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Magdalenki z żurawiną

Dziś zapraszam Was na mięciutkie maleństwa z błonnikiem i żurawiną. Można mieć mniejsze wyrzuty sumienia podczas jedzenia ;)

Magdalenki z żurawiną


Składniki na 30 sztuk magdalenek:

  • 100g mąki
  • czubata łyżeczka błonnika kakaowego
  • 80g cukru
  • 50g masła
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • garść suszonej żurawiny


Masło należy stopić i delikatnie ostudzić. Jajka ubić z cukrem, aż się rozpuści całkowicie. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i błonnikiem,   wlać rozpuszczone masło. Wymieszać z drobno pokrojoną żurawiną.

Foremki posmarować masłem i oprószyć mąką. Do każdej nakładać po łyżeczce ciasta.

Wstawić do nagrzanego do 180stopni piekarnika i piec około 7-10 minut. 

 

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak