Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lodówka nigdy pusta!

Okazuje się, że Internet jest narzędziem, które nie tylko do rozrywki służyć może- przez zupełny zbieg okoliczności można w nim znaleźć coś godnego uwagi. I tak dzisiaj, zakochana po uszy w maszynie do lodów, o której szukalam recenzji trafiłam na ten portal. Oczy do tej pory przecieram ze zdumienia, bo ostatnio wlaśnie myślałam, że czegoś takiego brakuje mi w Internecie więc niewiele myśląc założyłam konto.


Jeśli chodzi o mnie- jestem kompletnym laikiem w sprawach gotowania- wszystko robię na wyczucie i kiedy słyszę 'blanszujemy cośtam' nie mam pojęcia, co autor ma na myśli. Oczywiście jak narkomanka chłonę wszelkiego rodzaju programy kulinarne- od 'Zapraszam do stołu' przez kolejne edycje Top Chefów  do programów uznanych kucharzy, pomyśleć mozna by było, że dzięki temu posiadam niezwykle obszerną wiedze na temat produktów i samej kuchni- nic bardziej mylnego. Cieszę się jak dziecko, kiedy wstaję rano i zastanawiam się, co zrobić na obiad, ale z politowaniem patrzę na placek drożdżowy, który był tak plaski, jakby ani grama drożdży w nim nie było. 

Oczywiście, liczy się smak i zapał, determinacja i tak dalej. Na szczęście kulinarne porażki zwykle są największe w moim przypadku na polu pieczenia właśnie, co nie zraża mnie do tego, żeby cały czas próbować i chociaż jedyne ciasto, które mi wyszło to szarlotka na bazie kaszy manny to i tak wydaje sie to walką z wiatrakami.  

Kuchnia jest częścią życia każdego z nas więc nic dziwnego, że czasem ktoś mimo wielkich niepowodzeń ciągle stara się coś w niej zdziałać- i tak wielkim moim sukcesem okazały się placki marchwiowe z lubczykiem przez które odleciałam gdzieś daleko i na samo wspomnienie ich smaku dostaję gęsiej skórki.

Niech to, co znalazłam dzisiaj będzie mi narzędziem do tego żeby zarówno znaleźć nowe pomysły na obiady, ale żebym też w jednym miejscu w końcu znajdowała odpowiedzi na wszystkie pytania, które kuchnia czasem mi zadaje! 

Martinezek 03.06.2012 16:06
ja tez zaczynałam od prostych przepisów, a często coś lądowało po prostu w koszu bo było niejadalne (najczęściej ciasto, surowe lub spalone ), drogą prób i błędów doszłam do swoich ulubionych przepisów ,ale nadal próbuję, powodzenia życzę :))
Aga20 26.05.2012 09:28
Wiatmy na portalu;) napewno będzie pomocny;)
ziutula
ziutula 25.05.2012 21:07
witam nową koleżankę i życzę sukcesów w kulinariach...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak