SKŁADNIKI:
filet z piersi kurczaka -1 podwójny
słoik sosu słodko-kwaśnego -520 g
papryka czerwona -1 szt
kabaczek 2 grubsze plastry
ogórek kiszony -1 szt
fasola czerwona -0,5 puszki
kukurydza -0,5 puszki
sól i pieprz
przyprawa curry
tłuszcz
por -2 łyżki pokrojony w plastry
ryż -2 torebki
PRZYGOTOWANIE:
Do garnka wlać wodę, osolić, zagotować. Na gotującą się wodę wrzucić ryż,gotować na wolnym ogniu 20 minut. Następnie filety z kurczaka pokroić w grubszą kostkę, dobrze obsypać przyprawą curry,smażyć na rozgrzanym tłuszczu kilka minut. Paprykę umyć, wydrążyć gniazda nasienne,pokroić w paski,dodać do mięsa. Z kabaczka i ogórka usunąć ze środka miąższ ,skórkę pokroić w paski dodać do filetów,dusić na wolnym ogniu. Kukurydzę i fasolę czerwoną odlać,osączyć dodać do warzyw razem z sosem słodko-kwaśnym, dusić kilka minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Kurczaka podawać z ryżem.