Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z serem i kurkami VII

Jak zwykle pyszny kurczak w nowej odsłonie

SKŁADNIKI:

filety z kurczaka podwójne - 2 szt

kurki leśne - 400 g

ser żółty -4 plastry

cebula -1 szt

sól i pieprz

jajka -2 szt

mąka -2 łyżki

bułka tarta

tłuszcz do smażenia

koperek świeży -2 łyżki
PRZYGOTOWANIE
 Filety z kurczaka przekroić na pół, aby z dwóch filetów były 4 kotlety.
Lekko mięso pobić tłuczkiem do mięsa.
Każdego fileta oprószyć solą i pieprzem.
  Kurki umyć, osączyć, większe pokroić.
 Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na tłuszczu. 
Na patelnię wyłożyć kurki, dusić do miękkości. Wymieszać kurki razem z cebulę, dodać sól i pieprz, chwilę jeszcze poddusić. 
 Jajka roztrzepać widelcem z solą i pieprzem. Filety obtaczać w mące, jajku i tartej bułce. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć kotlety z jednej strony na złoty kolor. Usmażonego kotleta przewrócić na drugą stronę. Na usmażoną część kotleta nałożyć kurki, przykryć plastrem sera, przykryć patelnię i na wolnym ogniu smażyć do rozpuszczenia się sera. Tak postąpić z resztą kotletów. Kotlety wyjąć na talerze i posypać posiekanym koperkiem.Kurczak z serem i kurkami VII










Kurczak z serem i kurkami VII

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak