Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KURCZAK FASZEROWANY

Kurczak bardzo ładnie się prezentuję, świetnie smakuje i na naszych stołach, napewno go w święta nie zabraknie

 

KURCZAK FASZEROWANY






KURCZAK FASZEROWANY

KURCZAK FASZEROWANY

Składniki
kurczak świeży 2 kg
pieczarki 0,5 kg
Wieprzowe mięso mielone 0,5 kg
ser żółty 250 g
jajka 2 szt
przyprawa do kurczaka 1 torebka
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz czarny do smaku
smalec do smażenia

PRZYGOTOWANIE:
Z kurczaka usuwamy kości.
Cebulę smażymy na smalcu na złoty kolor, do cebuli dajemy drobno pokrojone pieczarki, dusimy, aż odparują.
Ser tarty, pieczarki, mięso, sól i pieprz wszystko dobrze mieszamy.
Kurczaka na 3 godz. przed pieczeniem dobrze nacieramy przyprawą.
Farszem napełniamy całego kurczaka.
Zaszywamy napełnionego kurczaka, wkładamy do rękawa i pieczemy 1 godz 25 minut w 180 stop.
Przed końcem pieczenia rozcinamy rękaw, by nabrał kurczak koloru.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak