Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety nadziewane pieczarkami

Kotlety mielone możemy przyrządzać same,lub z różnymi nadzieniami. Dziś polecam kotlety z pieczarkami

Kotlety nadziewane pieczarkamiKotlety nadziewane pieczarkami


SKŁADNIKI:

bułka czerstwa -2 małe szt

mięso mielone -0,5 kg

jajko -1 szt

cebula -2 szt

pieczarki -350 g

sól

pieprz

tłuszcz do smażenia

bułka tarta




PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelnię wlać tłuszcz, włożyć pieczarki, dodać sól i pieprz, dusić do wyparowania sosu na wolnym ogniu. Cebulę przesmażyć na tłuszczu, dodać do pieczarek, razem poddusić jeszcze przez 5 minut. Do miski włożyć mięso mielone, dodać jajko, namoczone w wodzie i odciśnięte bułki, sól, pieprz i łyżkę usmażonej cebuli. Dobrze wyrobić masę na mielone. W ręku formować kotlety mielone,spłaszczyć ręka, nałożyć porcję farszu, zlepić kotleta dokładnie,lekko spłaszczyć, smażyć z obu stron na złoty kolor.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak