Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopsy z marchwią i szczypiorkiem

Nie ma to jak nasz ulubiony tradycyjny mielony! Ale nawet on może się nudzić. Dlatego ja non stop kombinuję jak by go tu ulepszyć i zmienić :) Tu podaję Wam przepis na nieco inne klopsy mielone - puszyste, soczyste i pyszne!
składniki:
  • ok 40 dag mięsa mielonego
  • 1 duża marchew
  • kilka listków szczypiorku
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki mleka
  • sól
  • pieprz
  • jajko

Wykonanie
Mięso mielone doprawiamy solą i pieprzem wg uznania. Bułkę tartą zalewam mlekiem aby nie była zbyt sucha (całe mleko musi wsiąknąć w bułkę - nadmiar odsączyć) i dodaje do mięsa. Dodajemy jajko oraz startą na grubych oczkach marchew. Szczypiorek kroimy i dodajemy to reszty. Ugniatamy. Robimy klopsiki (mi z tych ilości wychodzi ok 12 klopsików) i obtaczamy w suchej bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju.

klopsy z marchwią i szczypiorkiem 

klopsy z marchwią i szczypiorkiem 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak