Kasza perłowa zapiekana z mięsem mielonym

Opublikowano: 24.03.2013
Autor: IZABELA29
Kasza perłowa zapiekana z mięsem mielonym
Takie nietypowe danie smakuje doskonale. Dla małego dla dużego troche kaszy zawsze służy... Na zdrowie....

          Składniki:


Sposób wykonania:

  •  

    Pokrojoną w kostkę cebule przesmażamy na oleju. 

       

    Dodajemy do niej mięso mielone. 

       

      Następnie keczup, koncentrat pomidorowy i do smaku Kucharka.

       

    Ugotowaną wcześniej kasze najlepiej używać w torebkach, wsypujemy do zawartości garnka.
    Dokładanie mieszamy.

       

    Formę do zapiekania smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą .

       

      Do mięsa dosypujemy posiekaną natkę pietruszki ,a następnie przekładamy do formy wygładzając jej powierzchnie.

     

     

      Na warstwie mięsnej układamy pokrojone w plastry pomidory.
    Na pomidorach kładziemy wiórka zimnej margaryny.
    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i zapiekamy 30 minut.
    Podajemy od razu ciepłe. 

     

      Tak się prezentuje w całości.

prymat