Na początek...
Koktajl czekoladowo-gruszkowy
- · 4 kostki czekolady mlecznej
- · 1 gruszka
- · ½ szklanki mleka
- · ½ szklanki jogurtu naturalnego
- · cukier waniliowy
- · cynamon
Czekoladę rozpuścić w mleku z dodatkiem cynamonu i odrobiny cukru waniliowego. Całość lekko ostudzić. Gruszkę obrać, pokroić na ćwiartki, zmiksować w blenderze z jogurtem i czekoladowym mlekiem. Podawać schłodzony.
Grzanki z winnymi gruszkami i kozim serkiem
- · 2 kromki chleba
- · 2 pieczarki
- · 1 gruszka zamarynowana w białym winie
- · Serek kozi
- · ser wędzony
Pieczarki, gruszkę pokroić. Ułożyć na pieczywie. Przyprawić ziołami prowansalskimi. Przykryć płatkami sera koziego i wędzonego. Zapiekać w piekarniku 7 min w 180 stopniach.
Gruszki zapiekane z orzechami i śliwkami pod pierzynką czekoladową
- · 1 gruszka
- · 4 orzechy włoskie
- · 4 śliwki węgierki
- · czekolada mleczna
Gruszki przekroić na pół, wydrążyć pestki. Orzechy i śliwki pokroić. Ułożyć na gruszkach, a następnie posypać mleczną czekoladą. Zapiekać w piekarniku ok 10 min w 200 stopniach. Podawać na ciepło.
Smacznego!
Pozdrawiam D.A