Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowszy odcinek programu Doradca Smaku OGLĄDAJ

Jak zapobiec przyklejaniu się ciasta do wałka?

Aby zapobiec przyklejaniu się ciasta do wałka, przed wałkowaniem przykryj je folią spożywczą lub papierem śniadaniowym.
cookingangelika 21.02.2017 12:39
Tradycyjnie nacieram wałek mąką :)
endzi
endzi 08.03.2016 13:54
ja zawsze posypyje maka i mi sie nic nie przykleja :)
SylwiaMagdaSabin 22.01.2016 17:11
Ciekawa porada
misia123410 28.10.2015 20:07
Włożyć wałek do lodówki żeby był zimny
SylwiaMagdaSabin 03.08.2014 10:05
bardzo pomocna rada
mzap88 04.07.2014 19:29
o prosze , przyda sie
agu88sia 25.06.2014 13:27
sposób mojej mamy - mąka od zawsze sprawdzony i stosowany również przeze mnie
Monika-twin 22.05.2014 23:10
ja zawsze posypuje maka.
Róża1 02.05.2014 10:37
najlepszy sposób chyba z tą folią spożywczą :-).
poetka3
poetka3 27.03.2014 11:45
Wałek posypać i wetrzeć mąką lub posmarować niewielką ilością oleju czy oliwy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek itsnatural smak