Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jak zapobiec przyklejaniu się ciasta do wałka?

Aby zapobiec przyklejaniu się ciasta do wałka, przed wałkowaniem przykryj je folią spożywczą lub papierem śniadaniowym.
cookingangelika 21.02.2017 12:39
Tradycyjnie nacieram wałek mąką :)
endzi
endzi 08.03.2016 13:54
ja zawsze posypyje maka i mi sie nic nie przykleja :)
SylwiaMagdaSabin 22.01.2016 17:11
Ciekawa porada
misia123410 28.10.2015 20:07
Włożyć wałek do lodówki żeby był zimny
SylwiaMagdaSabin 03.08.2014 10:05
bardzo pomocna rada
mzap88 04.07.2014 19:29
o prosze , przyda sie
agu88sia 25.06.2014 13:27
sposób mojej mamy - mąka od zawsze sprawdzony i stosowany również przeze mnie
Monika-twin 22.05.2014 23:10
ja zawsze posypuje maka.
Róża1 02.05.2014 10:37
najlepszy sposób chyba z tą folią spożywczą :-).
poetka3
poetka3 27.03.2014 11:45
Wałek posypać i wetrzeć mąką lub posmarować niewielką ilością oleju czy oliwy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak