Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jak grill to grill

Sezon grillowy w pełni. Każdy grilluje to co lubi. Moja rodzinka uwielbia kaszankę, kiełbaskę, boczek, karkówkę i skrzydełka oraz pałki z kurczaka. I właśnie pałki i skrzydełka to jedna z moich propozycji. Mięsko dobrze doprawione, a po upieczeniu soczyste z chrupiącą skórką. Polecam je zrobić bo są naprawdę pyszne.

Jak grill to grill

Pałki i skrzydełka z grilla

8 skrzydełek z kurczaka
9 pałek z kurczaka
Marynata :
4 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka soli
2 kostki czosnkowe Knorr
1 łyżka przyprawy do pieczonego kurczaka
1 łyżeczka przyprawy ognisty smok
1/4 łyżeczki kolorowego pieprzu

Skrzydełka i pałki myjemy i osuszamy.
Wrzucamy je do miski.
Dodajemy wszystkie przyprawy i chwilę mieszamy aż skrzydełka i pałki pokryją się przyprawami.
Tak zamarynowany drób przekładamy do pojemnika próżniowego, przykrywamy pokrywką i za pomocą pompki zamykamy wieczko.
Pojemnik z zawartością wstawiamy do lodówki najlepiej na noc.
Następnego dnia rozpalamy grilla, układamy na ruszcie pałki i skrzydełka i grillujemy z obu stron około 30-35 minut..
Podajemy np. z pieczywem, surówką i ketchupem lub musztardą.

 

Jak grill to grill

Jak grill to grill

Jak grill to grill

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak