Pałki i skrzydełka z grilla
8 skrzydełek z kurczaka
9 pałek z kurczaka
Marynata :
4 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka soli
2 kostki czosnkowe Knorr
1 łyżka przyprawy do pieczonego kurczaka
1 łyżeczka przyprawy ognisty smok
1/4 łyżeczki kolorowego pieprzu
Skrzydełka i pałki myjemy i osuszamy.
Wrzucamy je do miski.
Dodajemy wszystkie przyprawy i chwilę mieszamy aż skrzydełka i pałki pokryją się przyprawami.
Tak zamarynowany drób przekładamy do pojemnika próżniowego, przykrywamy pokrywką i za pomocą pompki zamykamy wieczko.
Pojemnik z zawartością wstawiamy do lodówki najlepiej na noc.
Następnego dnia rozpalamy grilla, układamy na ruszcie pałki i skrzydełka i grillujemy z obu stron około 30-35 minut..
Podajemy np. z pieczywem, surówką i ketchupem lub musztardą.