Jajka w szpinakowym gniazdku

Jeśli Wasze dzieci albo Wy nie lubicie szpinaku - to może dlatego, że jedliście wcześniej szpinak źle przyrządzony.
Szpinak w takiej odsłonie sprawi, że każde dziecko zje go z apetytem :)
Jajka w szpinakowym gniazdku
SKŁADNIKI:
szpinak mrożony 250g,
2 jajka,
35g masła,
mąka 1 łyżka,
mleko 1/2 szklanki,
1 mała cebula,
1 ząbek czosnku,
sól,
pieprz,
vegeta
PRZYGOTOWANIE:
Szpinak rozmrażamy. Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w drobna kostkę i podsmażamy na maśle.
Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Wsypujemy mąkę i rozprowadzamy ją tak, aby powstała zasmażka. Następnie wlewamy mleko i całość zagotowujemy. Kolejno dodajemy szpinak, chwilkę smażymy cały czas mieszając.
Przyprawiamy do smaku. Porcję szpinaku wykładamy na talerzyk.
Na drugiej patelni rozpuszczamy odrobinę masła i wbijamy jajka, które posypujemy odrobiną vegety i pieprzu (ja użyłam kolorowego, ale może być zwykły).
Aby jajka szybciej się ścięły można patelnie przykryć. Na porcję szpinaku wykładamy jajko sadzone i podajemy jeszcze ciepłe danie. Smacznego ;)
Polecam wszystkim, może na niedzielne śniadanie? :)