Grillowane pałki kurczaka w chipsach
Składniki:
- 20 pałek kurczaka
- 2 jajka
- 2 łyżki przyprawy do kurczaka
- 2-3 duże łyżki ketchupu
- duża paczka chipsów paprykowych
Sos (dla 1 osoby):
- 2 czubate łyżki ketchupu
- łyżeczka serka ricotta
- łyżka majonezu
- łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 1/2 łyżeczki oregano
- szczypta chili
Składniki na sos mieszamy w kokilce miseczce i wkładamy do lodówki.
Chipsy rozkruszamy (świetnie sprawdzi się do tego tłuczek) :)
Pałki kurczaka myjemy, osuszamy.
Jajka rozkłócamy widelcem razem z ketchupem, przyprawami i maczamy w tej mieszance pałki kurczaka. Następnie obtaczamy je w chipsach. Układamy na tacce aluminiowej do grillowania. Oprószamy przyprawą do kurczaka. Stawiamy na rozgrzany grill na około 40-50 minut.
Podajemy z sosem.