Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GRILL

smacznego

Grillowanie to chyba najprostszy sposób na przygotowanie gorącego posiłku
na świeżym powietrzu.Choć opiekanie na ruszcie nie jest skomplikowane,
to zaskakująco bogata jest gama dań które można w ten sposób przygotować.
Upieczone na grillu mięsa,drób, ryby i warzywa zapewnią nam pełnowartościowy
smaczny i jakże inny od "zwykłych" posiłek.
Grill stał się w ostatnich czasach sprzętem służącym nie tylko do przygotowania posiłku,
ale i symbolem udanego życia towarzyskiego.
Moja propozycja na  szybkie dania:
     Chrupiące kiełbaski i udka kurczaka
   6 kiełbasek
   6 udek kurczaka
   2 ząbki czosnku
   papryka w proszku
   zioła prowansalskie
   pieprz, sól,
   1/2 szklanki oleju
Kiełbaski ponacinać i posmarować olejem.
Czosnek przecisnąć przez praskę, rozetrzeć z solą
i wymieszać z resztą oleju, dodać szczyptę papryki
zioła i pieprz.Udka marynować w zalewie przez 30 min.
udka i kiełbaski piec na grillu ok 25 min,przewracając co jakiś czas.

     Grillowane parówki      
   8 grubych parówek
   8 plastrów wędzonego boczku
   4 grubsze plastry żółtego sera
Ser żółty pokroić w słupki.Parówki obrać i naciąć wzdłuż z jednej strony
w powstałą kieszonkę włożyć słupki sera.Każdą parówkę owinąć plastrem
boczku i spiąć wykałaczką.
     
    Sałatka grillowa; 1 główka sałaty lodowej, 2 ogórki,1 czerwona papryka, 3 pomidory i sos czosnkowy. Sałatę porwać na kawałki,paprykę,pomidory i ogórki pokroić w kostkę,wymieszać.
Sałatkę polać sosem czosnkowym.GRILL 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak