Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gofry z ciasta francuskiego najszybsze

Eksperyment bardzo udany. Pierwszy raz zrobiłam gofry z ciasta francuskiego, i na pewno nie ostatni. Jeśli macie na zbyciu ciasto francuskie, a lubicie gofry to jest to propozycja dla was. Smakują fantastycznie, a dodatki zależą od Was, moje są z bitą śmietaną i jagodami w syropie.

Gofry z ciasta francuskiego najszybsze

Składniki:

  • ciasto francuskie
  • dowolne dodatki (bita śmietana, dżem, cukier puder, owoce)
Mrożone ciasto francuskie wykładamy na deskę i zostawiamy na 10 min. aż się odmrozi. Kroimy na kawałki takie, aby włożyć do gofrownicy. Rozgrzewamy gofrownicę (nie ma potrzeby natłuszczania jej )  i wkładamy ciasto na ok. 10 min. ( to zależy od naszej gofrownicy). 
Zarumienione i upieczone ciasto wyjmujemy i nakładamy na ciepłe dodatki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak