Gofry z ciasta francuskiego najszybsze

Opublikowano: 17.12.2012
Gofry z ciasta francuskiego najszybsze
Eksperyment bardzo udany. Pierwszy raz zrobiłam gofry z ciasta francuskiego, i na pewno nie ostatni. Jeśli macie na zbyciu ciasto francuskie, a lubicie gofry to jest to propozycja dla was. Smakują fantastycznie, a dodatki zależą od Was, moje są z bitą śmietaną i jagodami w syropie.

Składniki:

  • ciasto francuskie
  • dowolne dodatki (bita śmietana, dżem, cukier puder, owoce)
Mrożone ciasto francuskie wykładamy na deskę i zostawiamy na 10 min. aż się odmrozi. Kroimy na kawałki takie, aby włożyć do gofrownicy. Rozgrzewamy gofrownicę (nie ma potrzeby natłuszczania jej )  i wkładamy ciasto na ok. 10 min. ( to zależy od naszej gofrownicy). 
Zarumienione i upieczone ciasto wyjmujemy i nakładamy na ciepłe dodatki.
prymat