Gofry z ciasta francuskiego najszybsze
Opublikowano: 17.12.2012

Eksperyment bardzo udany. Pierwszy raz zrobiłam gofry z ciasta francuskiego, i na pewno nie ostatni. Jeśli macie na zbyciu ciasto francuskie, a lubicie gofry to jest to propozycja dla was. Smakują fantastycznie, a dodatki zależą od Was, moje są z bitą śmietaną i jagodami w syropie.
Składniki:
- ciasto francuskie
- dowolne dodatki (bita śmietana, dżem, cukier puder, owoce)
Mrożone ciasto francuskie wykładamy na deskę i zostawiamy na 10 min. aż się odmrozi. Kroimy na kawałki takie, aby włożyć do gofrownicy. Rozgrzewamy gofrownicę (nie ma potrzeby natłuszczania jej ) i wkładamy ciasto na ok. 10 min. ( to zależy od naszej gofrownicy).
Zarumienione i upieczone ciasto wyjmujemy i nakładamy na ciepłe dodatki.