Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

EURO w mojej kuchni

Cały świat szaleje mamy EURO -moja kuchnia też szaleje . Postanowiłam zrobić kilka przekasek pasujących na domowe oglądanie meczu .

Kanapeczki szalik kibica

 SKŁADNIKI: 
1 szt chleb, 
1 szt serek topiony śmietankowy,
1 szt serek topiony pomidorowy,
1 szt por, 
1 szt ketchup
Chlebek kroimy na kanapki dość cienkie można użyc chleba tostowego
Z każdej kanapki wycinamy kształt szalika za pomocną nożyczek kuchennych lub noża .
Szalik smarujemy serkami topionymi .
Jedna połowa na biało serkiem śmietankowym a druga serkiem pomidorowym .
Por zieloną część kroimy w cieniutkie paseczki z których robimy ozdobę szalika frędzelki .
Na szaliku robimy napis Polska ketchupem .Podajemy


EURO w mojej kuchni




Budzik kibica -aby nie zaspac na mecz

SKŁADNIKI:

* pieczywo chrupkie,
* 1 szt śliwka,
* kukurydza
* serek topiony biały,
* serek topiony pomidorowy,
* korniszon
  Smak

Pieczywo chrupkie okrągłe smarujemy serkiem biało-czerwonym ,śmietankowym i pomidorowym .
Kabanosa kroimy w plasterki ,kukurydze odsączamy robimy tarczę zegara układając kiełbaskę i kukurydze do okoła pieczywa .Śliwkę myjemy ,suszymy kroimy i ozdabiamy budzik u góry .
Z korniszona robimy nóżki budzika ,krojąc go w plasterki .
Wskazówki robimy z śliwki .
Podajemy .




EURO w mojej kuchni




Do budzika użyłam ogórków Smak
EURO w mojej kuchni


Flagi Euro

Przekaska z ryżu
składniki

 * 1 woreczek ryż 
    * ketchup 
    * majonez
    * 1 garść szpinak świeży,
    * 1 łyżeczka masło,
    * Sól,
    * pieprz Prymat
    * salami 

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu dzielimy go na 3 części.
Do jednej dodajemy majonez.
 Do drugiej ketchup .
Trzeci ryż jest szpinakowy .
Szpinak podsmażamy na masełku na patelni ,doprawiamy sola pieprzem i wyciśniętym czosnkiem.
 Dodajemy ryż i jeszcze chwilę podsmażamy.
 Z ryżu układamy flagi.
 Salami kroimy w paseczki i układamy obok flagi..

EURO w mojej kuchni



Doprawiłam pieprzem białym Prymat
EURO w mojej kuchni
KOKOKO  Kukuryku na patyku


SKŁADNIKI:

pierś z kurczaka podwójna
patyczki do szaszłyków
oliwa
ząbek czosnku
bułka tarta
przyprawa do kurczaka Prymat
sos sojowy
jajko
owoce goji
papryka węgierska Prymat


PRZYGOTOWANIE:

 

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem kroimy na szersze paski .
Kropimy sosem sojowym i odstawiamy na 20 min do lodówki.
Następnie obtaczamy nasze kęski w rozbitym jajku.
Ja nie używam mąki tylko same jajko Nakładamy na patyczki i obtaczamy w bułce tartej
wymieszanej z przyprawą do kurczaka i z papryką Węgierską.
 Na patelni rozgrzewamy oliwę
dajemy ząbek czosnku chwilę smażymy ,żeby oliwa przeszła czosnkiem.
Następnie na takiej oliwie smażymy
nasze kukuryku z obu stron na rumiano.
Serwujemy na sałacie posypujemy owocami goji.
EURO w mojej kuchni
Użyłam przypraw Prymat
EURO w mojej kuchni
EURO w mojej kuchni
POLSKA GOLA !!!!!
EURO w mojej kuchni
WSZYSCY KIBICUJĄ I ZAJADAJĄ



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak