EURO w mojej kuchni
Opublikowano: 07.06.2012

Cały świat szaleje mamy EURO -moja kuchnia też szaleje . Postanowiłam zrobić kilka przekasek pasujących na domowe oglądanie meczu .
Kanapeczki szalik kibica
SKŁADNIKI:
1 szt chleb,
1 szt serek topiony śmietankowy,
1 szt serek topiony pomidorowy,
1 szt por,
1 szt ketchup
Chlebek kroimy na kanapki dość cienkie można użyc chleba tostowego
Z każdej kanapki wycinamy kształt szalika za pomocną nożyczek kuchennych lub noża .
Szalik smarujemy serkami topionymi .
Jedna połowa na biało serkiem śmietankowym a druga serkiem pomidorowym .
Por zieloną część kroimy w cieniutkie paseczki z których robimy ozdobę szalika frędzelki .
Na szaliku robimy napis Polska ketchupem .Podajemy

Budzik kibica -aby nie zaspac na mecz
SKŁADNIKI:
* pieczywo chrupkie,
* 1 szt śliwka,
* kukurydza
* serek topiony biały,
* serek topiony pomidorowy,
* korniszon
Smak
Pieczywo chrupkie okrągłe smarujemy serkiem biało-czerwonym ,śmietankowym i pomidorowym .
Kabanosa kroimy w plasterki ,kukurydze odsączamy robimy tarczę zegara układając kiełbaskę i kukurydze do okoła pieczywa .Śliwkę myjemy ,suszymy kroimy i ozdabiamy budzik u góry .
Z korniszona robimy nóżki budzika ,krojąc go w plasterki .
Wskazówki robimy z śliwki .
Podajemy .

Do budzika użyłam ogórków Smak

Flagi Euro
Przekaska z ryżu
składniki
* 1 woreczek ryż
* ketchup
* majonez
* 1 garść szpinak świeży,
* 1 łyżeczka masło,
* Sól,
* pieprz Prymat
* salami
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu dzielimy go na 3 części.
Do jednej dodajemy majonez.
Do drugiej ketchup .
Trzeci ryż jest szpinakowy .
Szpinak podsmażamy na masełku na patelni ,doprawiamy sola pieprzem i wyciśniętym czosnkiem.
Dodajemy ryż i jeszcze chwilę podsmażamy.
Z ryżu układamy flagi.
Salami kroimy w paseczki i układamy obok flagi..

Doprawiłam pieprzem białym Prymat

KOKOKO Kukuryku na patyku
SKŁADNIKI:
pierś z kurczaka podwójna
patyczki do szaszłyków
oliwa
ząbek czosnku
bułka tarta
przyprawa do kurczaka Prymat
sos sojowy
jajko
owoce goji
papryka węgierska Prymat
PRZYGOTOWANIE:
Pierś z kurczaka myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem kroimy na szersze paski .
Kropimy sosem sojowym i odstawiamy na 20 min do lodówki.
Następnie obtaczamy nasze kęski w rozbitym jajku.
Ja nie używam mąki tylko same jajko Nakładamy na patyczki i obtaczamy w bułce tartej
wymieszanej z przyprawą do kurczaka i z papryką Węgierską.
Na patelni rozgrzewamy oliwę
dajemy ząbek czosnku chwilę smażymy ,żeby oliwa przeszła czosnkiem.
Następnie na takiej oliwie smażymy
nasze kukuryku z obu stron na rumiano.
Serwujemy na sałacie posypujemy owocami goji.

Użyłam przypraw Prymat


POLSKA GOLA !!!!!

WSZYSCY KIBICUJĄ I ZAJADAJĄ
Kropimy sosem sojowym i odstawiamy na 20 min do lodówki.
Następnie obtaczamy nasze kęski w rozbitym jajku.
Ja nie używam mąki tylko same jajko Nakładamy na patyczki i obtaczamy w bułce tartej
wymieszanej z przyprawą do kurczaka i z papryką Węgierską.
Na patelni rozgrzewamy oliwę
dajemy ząbek czosnku chwilę smażymy ,żeby oliwa przeszła czosnkiem.
Następnie na takiej oliwie smażymy
nasze kukuryku z obu stron na rumiano.
Serwujemy na sałacie posypujemy owocami goji.

Użyłam przypraw Prymat


POLSKA GOLA !!!!!

WSZYSCY KIBICUJĄ I ZAJADAJĄ