Marchewkowe babeczki
2 jajka
125 ml oleju
125 ml mleka
300 g mąki pszennej
4 łyżki cukru
2 łyżki cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1,5 szk startej marchewki ( na drobnych oczkach )
Przygotować dwie miski.
Do jednej wlać mleko, olej, wbić jajka i wymieszać.
Do drugiej miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, oba cukry i startą marchewkę.
Widelcem wymieszać suche składniki z marchewką.
Do mieszanki marchewkowej wlać płynną masę i widelcem wszystko ze sobą połączyć.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami.
W każdą z nich nałożyć porcje masy ( mi wyszło 12 szt ).
Blaszkę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec 30 minut.
Gotowe babeczki wyjąć z formy i wystudzić na kratce.
Babeczki można posypać cukrem pudrem.