Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Euro, Euro czyli marchewkowe babeczki

Kibic czasem i coś słodkiego musi zjeść. A jak słodkiego to i zdrowego. I takie są marchewkowe babeczki. Słodkie i zdrowe, przemyciłam synkowi marchewkę, której nie lubi, a babeczki wcinał z apetytem.

Marchewkowe babeczki

 

Euro, Euro czyli marchewkowe babeczki

 

2 jajka
125 ml oleju
125 ml mleka
300 g mąki pszennej
4 łyżki cukru
2 łyżki cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1,5 szk startej marchewki ( na drobnych oczkach )


Przygotować dwie miski.
Do jednej wlać mleko, olej, wbić jajka i wymieszać.
Do drugiej miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, oba cukry i startą marchewkę.
Widelcem wymieszać suche składniki z marchewką.
Do mieszanki marchewkowej wlać płynną masę i widelcem wszystko ze sobą połączyć.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami.
W każdą z nich nałożyć porcje masy ( mi wyszło 12 szt ).
Blaszkę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec 30 minut.
Gotowe babeczki wyjąć z formy i wystudzić na kratce.
Babeczki można posypać cukrem pudrem.

 

Euro, Euro czyli marchewkowe babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak