Roladki dla kibica
na 6 porcji
3 liście sałaty rzymskiej
3 plastry wędzonego fileta z indyka
3 plastry czerwonej cebuli
3 suszone pomidory w zalewie nadziewane serkiem
3 pomidorki koktajlowe
6 wykałaczek
Liście sałaty umyć i osuszyć.
Plastry cebuli przekroić na pół.
Suszone pomidory wyjąć z zalewy i odsączyć na papierowym ręczniku.
Pomidorki koktajlowe umyć i przekroić na pół.
Na desce położyć liście sałaty.
Na liściach ułożyć plastry fileta z indyka, następnie czerwoną cebulę i na koniec suszone pomidory.
Wszystko zawinąć w roladki.
Wbić po każdej stronie nerwu liścia wykałaczki i przeciąć wzdłuż niego roladki na pół.
Na sam koniec nabić na każdą roladkę połówki pomidorków i przekąska gotowa.