Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniowo-tygodniowo dzień 2

dżem z dyni

To nam będzie potrzebne:

3 kg obranej i wydrążonej dyni,
1 kg jabłka,
1,2 kg cukier,
1 sztuka cytryna,
szczypta cynamon
 
A tak to zrobimy :)

1. Dynię pokroić na kawałki i zagotować w niewielką ilością wody.Gdy będzie już troszeczkę miękka dodać pokrojone w ćwiartki jabłka i odczekać aż będą robiły się miękkie. Dodać cukier i wyciśnięty sok z cytryny, wymieszać. Pod koniec dodajemy szczyptę cynamonu. Chwilę gotujemy aby odparowało nieco wody.

2. Gotowy dżem przełożyć do słoików. Pasteryzować 10-12 minut.

SMACZNEGO :)
 

Dyniowo-tygodniowo dzień 2 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak