Delikatne babeczki z malinami
Składniki:
- 150g mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- malutkie jajko
- 60 g cukru
- 4 łyżki oleju
- 150g jogurtu naturalnego (w temperaturze pokojowej)
Dodatkowo:
- szklanka malin
- cukier puder do posypania
Nagrzewamy piekarnik do 200st.
Foremki smarujemy masłem i posypujemy mąką.
Maliny płuczemy.
W jednej miseczce mieszamy składniki suche, a w drugiej mokre.
Mokre składniki przelewamy do miseczki ze składnikami suchymi i byle jak je mieszamy. Wsypujemy maliny i delikatnie łączymy je z ciastem.
Nakładamy do foremek na babeczki i pieczemy w temp 200 st.
Wyjmujemy z foremek dopiero gdy całkowicie ostygną.
Pudrujemy.
Smacznego :)