Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dekoratornia. Odsłona trzynasta.

Dziś pragnę zaproponować jeden z dwóch modeli, które wykonuje się bardzo podobnie, ale efekt nieco się różni. Zapraszam serdecznie...

Pierwszym z prawie bliźniaczych modeli będzie kolba kukurydzy lub też banan, bo szczerze mówiąc przypomina mi on i jedno i drugie.  Zapewniam, że kształt ten jest niezwykle prosty w wykonaniu, dlatego też tym bardziej zachęcam do jego wykonania:)

 

1. Serwetkę układamy tak, by jeden z rogów znalazł się na dole, następnie składamy go do góry w trójkąt.

 

Dekoratornia. Odsłona trzynasta.

 

2. Prawy i lewy róg układamy na górnym - przytrzymujemy dokładnie brzeg złożenia pośrodku trójkąta i kolejno zaginamy rogi do góry.

 

Dekoratornia. Odsłona trzynasta.

 

3. Serwetkę odwracamy.

 

Dekoratornia. Odsłona trzynasta.

 

 

4. Składamy ją na połowę.

 

Dekoratornia. Odsłona trzynasta.

 

5. Ponownie odwracamy, składamy do siebie i odginamy obydwa boki.

 

Dekoratornia. Odsłona trzynasta.

 

 

Dekoratornia. Odsłona trzynasta.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak