Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dekoratornia. Odsłona dziesiąta.

Ozdobny krzyż jest kolejnym modelem, doskonałym do ozdobienia stołu podczas bardziej oficjalnego spotkania. Jest nieco trudniejszy w wykonaniu, ale mimo to nie powinien przysporzyć większych problemów, jeśli dotychczasowe nie sprawiły trudności.

 

Aby otrzymać poniższy wzór, musimy najpierw zastosować kilka zasad. Przede wszystkim serwetka, którą będziemy składać, musi być naprawdę kwadratowa. Nie może być powyciągana przy prasowaniu lub maglowaniu, gdyż rogi serwetki będą musiały spotkać się dokładnie w jej środku. Podczas odwracania serwetki, należy zwrócić uwagę na wszystkie cztery brzegi złożenia, ponieważ ma to ogromny wpływ na późniejszy kształt modelu.

 

 

Ozdobny krzyż.

 

1. Rogi serwetki zaginamy równo do środka, otrzymując romb.

 

Dekoratornia. Odsłona dziesiąta.

 

 

2. Ponownie zaginamy wszystkie rogi do środka.

 

Dekoratornia. Odsłona dziesiąta.

 

 

4. Serwetkę delikatnie odwracamy i znów zaginamy rogi. 



Dekoratornia. Odsłona dziesiąta.

 

 

5. Teraz kolejne boki rozkładamy, modelując je wg poniższych zdjęć.

 

 

Dekoratornia. Odsłona dziesiąta.


Dekoratornia. Odsłona dziesiąta.


Dekoratornia. Odsłona dziesiąta.


Dekoratornia. Odsłona dziesiąta.

 

 

6. Na koniec ozdabiamy serwetkę kwiatuszkiem, lub innym detalem.

 

Dekoratornia. Odsłona dziesiąta.

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak