Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia z gorgonzolą i miodowym sosem

Przedstawiam Wam pomysł na słoneczne śniadanie. Nie wymaga dużo pracy, a będzie smakowało szczególnie wielbicielom serów.

Danie wspaniale prezentuje się ze świeżym pieczywem.

 

Cukinia z gorgonzolą i miodowym sosem

Przyda nam się troszkę słoneczka jesienną porą.

 

Cukinia z gorgonzolą i miodowym sosem

 

Cukinia z gorgonzolą i miodowym sosem

 

SKŁADNIKI:

1 cukinia,

ser gorgonzola 100g,

ocet balsamiczny 1 łyżka,

miód 1 łyżka,

sól,

pieprz cayenne

PRZYGOTOWANIE:

Cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i chwilkę dusimy cukinię dodając odrobinę soli.

 

Cukinia z gorgonzolą i miodowym sosem

 

Ser gorgonzola kroimy w mniejszą kostkę. Z octu balsamicznego i miodu przygotowujemy sos, który doprawiamy solą i cayenne do smaku.

 

Cukinia z gorgonzolą i miodowym sosem

 

Na talerz wykładamy gorącą cukinię (aby ser się rozpuścił), oprószamy ją pokrojonym serem i polewamy przygotowanym sosem.

 

Cukinia z gorgonzolą i miodowym sosem

 

Całość podajemy ze świeżym pieczywem na talerzu lub można nałożyć po prostu porcyjkę na chleb z masłem.

 

Cukinia z gorgonzolą i miodowym sosem

 

Smacznego :)

 

Cukinia z gorgonzolą i miodowym sosem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak