Ciasto krówka z orzechami

Składniki
Mąka -500 g
Miód -4 łyżki
Jajka -2 szt
Masło -1/2 kostki
Cukier waniliowy -2 opakowania
Soda -1łyżeczka
Cukier -1/2 szkl.
Śmietana 36% -0,5l
Galaretka cytrynowa -1 szt
Śmietan-fix - 1 opakowanie
Cukier puder -2 łyżki
Masa krówkowa-1 puszka
Orzechy włoskie -200 g
Etapy przygotowania
CIASTO
Mąka, miód, jajka, masło, 1 cukier waniliowy, soda, cukier 1/2 szkl.
Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 2 części i upiec osobno.
Piec w 190 stop. do zrumienienia ciasta.
KREM
Śmietana, cukier waniliowy, cukier puder, śmietan fix, galaretka cytrynowa.
Galaretkę rozpuścić w 1 szkl. gotowanej wody, i odstawić do wystygnięcia.
Ubić śmietanę, w trakcie ubijania dodać cukier puder, cukier waniliowy, śmietan fix.
Na koniec wlać wystudzoną galaretkę i dobrze ubić.
Gęstym kremem przełożyć placek.
Wierzch placka posmarować masą krówka i posypać orzechami włoskimi.