Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka czekoladowo-bananowe

Mięciutkie, pachnące bananami, obsypane pudrowym śnieżkiem...tak, te ciasteczka obowiązkowo pojawią się na świątecznym stole u nas w domu. Szczerze Wam polecam, pracy z nimi mało, wydatek też niewielki, ale za to jaki smak!!!

Ciastka czekoladowo-bananowe


Składniki:

  • 1 dojrzały banan
  • 250 g mąki pszennej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżka kakao (dałam ciut więcej)
  • 120g cukru
  • 100 g masła o temperaturze pokojowej
  • szczypta soli

+ cukier puder

 

Ciastka czekoladowo-bananowe

 

Piekarnik nagrzewamy do 180st.

Blachę wykładamy papierem do pieczenia.

Banana rozgniatamy widelcem.

W miseczce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem, solą i kakao. Dodajemy rozgniecionego na papkę banana i miękkie masło. Zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy 3 wałki, każdy lekko spłaszczamy i kroimy na trójkąty. Układamy na blaszce i pieczemy około 15-20 minut.

Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego :)

 

Ciastka czekoladowo-bananowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak