Boski deser z dyni i białej czekolady

Opublikowano: 22.01.2013
Autor: Russkaya
Boski deser z dyni i białej czekolady
Dlaczego boski? Chyba nie jestem w stanie opowiedzieć jak bardzo mi smakował :) Dowodem niekrytego uwielbienia do niego niech będzie fakt, że sama zjadłam dwie porcje. Facet nie miał ochoty na słodkie, więc wykorzystałam sytuację :D I wiecie co? Nie czuć dyni, a... karmel! To pewnie przez dodatek białej czekolady. Deser połączony jest z ubitą kremówką, dzięki czemu jest leciutki i aksamitny...

Boski deser z dyni i białej czekolady


Składniki:

  • 1.5 szklanki pure z dyni
  • 100g białej czekolady, dobrej jakości
  • 250g kremówki

 

Czekoladę trzemy na tarce. Pure z dyni podgrzewamy delikatnie, wsypujemy czekoladę i mieszamy, aż całkowicie się rozpuści. Odstawiamy do schłodzenia.

Zimną kremówkę mocno ubijamy i delikatnie łączymy z dyniowo-czekoladowym musem.

Można udekorować kleksem bitej śmietany.

Smacznego!

prymat