Biszkoptowa tarta z owocami.

Bardzo lubię wszelkie słodkości. Połączenie owoców i i "szybkiej" bezy jest nie do opisania. Tarta zniknęła w mgnieniu oku.
Biszkopt:
3 białka, 4 żółtka
4 łyżki cukru pudru
4 łyżki mąki tortowej
4 łyżki mąki ziemniaczanej
szczypta soli
Białka ubić na sztywno z solą. Stopniowo dodawać cukier i żółtka. Delikatnie wymieszać z przesiana mąką. Piec w 160- 170 stopniach przez około 15 minut.
Budyń:
1,5 szklanki mleka
1 cukier waniliowy
3 łyżki mąki tortowej
Jedną szklankę mleka zagotować. Do reszty mleka dodać mąkę i cukier. Wymieszać dokładnie, tak aby nie było grudek. Do gotującego się mleka wlać mleko z mąką i cukrem. Zagotować.
Wystudzony biszkopt posmarować budyniem i położyć owoce.
Ja dałam mrożone jagody i truskawki.
Piana:
1 białko
1 łyżka cukru pudru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 szczypta soli
Białko ubić na sztywno z solą, dodać cukier i mąkę.
"Poszaleć" pianą na owocach.
Piekarnik rozgrzać do 220 stopni włączając tylko górną grzałkę.
Smacznego !!!!