Ale jaja! cz.3
Opublikowano: 04.03.2013

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami więc zapraszam po jajeczne przepisy :) Jajka z pikantnym twarożkiem.
Jajka z pikantnym twarożkiem
Jajka przygotowane w ten sposób najlepiej smakują na śniadanie. Pikantny prosty farsz ma ciekawy smak, polecam ;)
- 4 jajka
- 3 łyżki twarogu półtłustego
- 1,5 łyżeczki przecieru pomidorowego
- łyżeczka sosu tabasco
- pół łyżeczki suszonych pomidorów
- sól i pieprz do smaku
- szczypiorek
Jajka gotujemy.
Twarożek mieszamy dokładnie z przecierem, tabasco i przyprawami.
Wystudzone jajka przecinamy na pół lub odkrawamy czubek i wycinamy ząbki.
Za pomocą szprycy nakładamy twarożek i dekorujemy szczypiorkiem.
Smacznego :)