Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

3 Bit

Pyszny 3 BIT z bitą śmietaną, karmelem i herbatnikami

3 Bit

3 Bit


 SKŁADNIKI:

śmietanka36% -0,5 l

herbatniki petit 1 duża paczka podwójna

herbatniki petitki -1 paczka duża pojedyńcza

masło ekstra -2/3 kostki

masa krówka -1 puszka (510 g)

mleko -0,5 litra i 2 łyżki

bita śmietana w proszku -2 opak

budynie śmietankowe z cukrem -2 opak

czekolada ciemna lub jasna, mleczna na polewę -1 opak

PRZYGOTOWANIE:

 Na dużej blasze układamy warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy masę krówkową. Przykrywamy herbatnikami. Budynie gotujemy w 1/2 litra mleka. Ugotowane budynie wystudzić, utrzeć z masłem na puszysty krem. Wyłożyć budynie na herbatniki i znów przykryć budyń herbatnikami. Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z bitą śmietaną. Gotową śmietanę wyłożyć na herbatniki i przykryć ostatnią warstwę herbatnikami. Czekoladę rozpuścić z 2 łyżkami mleka. Gotową polewą polać herbatniki. Schłodzić w lodówce.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak