Aktualności Doradcy Smaku

  • img_3873

    Roladki z pstrąga w sosie porowym, przepis z programu „Doradca Smaku”

    Rybę można przygotowywać na wiele sposobów. Ciekawym pomysłem jest połączenie boczku wędzonego i pstrąga. Zobacz, jak łatwo jest przygotować smaczne roladki nadziewane farszem z rodzynek, kaparów oraz z musztardy sarepskiej. Kompozycja pełnych aromatu smaków w połączeniu z oryginalną formą podania to idealna propozycja wykwintnego posiłku, którą olśnisz rodzinę lub ukochaną osobę.

    Zobacz więcej
  • zestaw-max-grill_n

    Nowość w sklepie internetowym – Maxi Zestaw na grilla!

    W sklepie internetowym prawdziwa gratka dla fanów grillowania. Maxi zestaw przypraw i musztard idealnych na grilla sprawi, że każde spotkanie przy ruszcie będzie miało niepowtarzalny smak. To świetny prezent, który możesz sprawić zarówno sobie, jak i znajomym, do których wybierasz się na grilla.

    Zobacz więcej
  • formatka-rosliny-straczkowe

    II Tura konkursu! Zadaj pytanie o ... rośliny strączkowe!

    Spożywanie roślin strączkowych jest bardzo popularne zwłaszcza wśród amatorów kuchni wegetariańskiej. Jedząc soczewicę czy cieciorkę, dostarczamy organizmowi wartościowego białka. Wszyscy Ci, którzy chcieliby urozmaicić swoją dietę, powinni na stałe wprowadzić do swojego menu rośliny strączkowe. Jak je jednak doprawiać i z czym je jeść? A może nurtuje Cię, jak długo je gotować? Te i wiele innych pytań możesz zadać w Konkursie, a najlepsze dwa będą nagrodzone!

    Zobacz więcej
  • img_3911

    Parzony łosoś z zieloną sałatką, przepis z programu „Doradca Smaku”

    Uzyskaj delikatnego łososia poprzez parzenie go w aromatycznych ziołach. Aksamitny smak osiągniesz dzięki połączeniu natki pietruszki, kopru oraz liści laurowych. Leżakowanie łososia w ziołowej marynacie sprawi, że ryba będzie soczysta i mięciutka.

    Zobacz więcej
  • fotolia_105221470_s

    Jak przecierać i przechowywać żywność dla niemowląt?

    Przygotowywanie przecierów z owoców, czy warzyw i zamrażanie ich to fantastyczny sposób na zdrowe posiłki dla maluszka i jednocześnie oszczędność czasu. Istnieją różne sposoby przechowywania żywności dla niemowląt . Wybierz ten, który najbardziej ci

    Zobacz więcej
  • img_3955

    Curry z kalafiora, przepis z programu „Doradca Smaku”

    Wprowadź smaki indyjskie do swojej kuchni. Z odcinka dowiesz się jak przyrządzić curry z kalafiora, ze składników, które często goszczą u Ciebie w kuchni. Ziemniaki pokrojone w kostkę, kukurydza i kalafior to zestawienie, które można jeść bez końca. Aromatyczne przyprawy, takie jak: kminek, kurkuma czy cynamon dodadzą potrawie charakteru, który na pewno przypadnie Ci do gustu!

    Zobacz więcej
  • ksk_konkurs_wege

    I Tura konkursu! Zadaj pytanie o…danie wegetariańskie!

    Jeśli interesujesz się kuchnią wegetariańską i chcesz dowiedzieć się jak przyrządzić potrawy bez użycia mięsa, koniecznie weź udział w naszym konkursie. Możesz zapytać o dowolną rzecz z tematyki dań wegetariańskich. To dobra okazja, na poszerzenie swojej kulinarnej wiedzy!

    Zobacz więcej
  • ksk_konkurs_sowa

    Już dziś ruszamy z KONKURSEM „Odkrywamy sekrety gotowania”

    Weź udział w kolejnej edycji zabawy organizowanej przez Doradcę Smaku i wygraj świetne nagrody przydatne w kuchni!

    Zobacz więcej
  • bob

    Cenne nasiona bobu

    Powoli nadchodzi sezon na bób. Choć niektórym może nie odpowiadać jego specyficzny zapach lub smak, bób ma wielu amatorów. Warto się do niego przekonać, ponieważ jest niskokaloryczny, a jednocześnie pożywny i bogaty we właściwości odżywcze.

    Zobacz więcej
  • prymat-03.2014143565

    Przekąska dla kibica, nie tylko na czwartkowe spotkanie Polska-Niemcy

    Euro 2016 ruszyło na dobre, a w raz z nim mnóstwo sportowych emocji, jak i spotkań towarzyskich, które nie mogą obejść się bez czegoś „na ząb”, czyli pysznych przekąsek. Emocje wzmagają apetyt a nie ma ich więcej niż podczas meczów polskiej reprezentacji!

    Zobacz więcej